Diett som virker, og nattlige tanker

Tre herlige dager uten magekrampeanfall, er rett og slett helt fantastisk uvanlig for meg. Men etter en krevende innkjøringsperiode på dietten LOW FODMAP, så ser det ut som jeg har godt utbytte av å droppe en del matvarer i kostholdet mitt. Blant annet er det nå minimalt med gluten, laktose og løk/hvitløk. Jeg tester litt på mengde, og opplever at noen ting kan jeg spise litt av uten å bli dårlig, mens hvitløk er som gift for tarmene mine. Jeg er nå i tilbakeføringsfase, og har blitt gjenforent med epler, og jeg spiste et lite stykke sjokoladekake (laktosefritt) og er fortsatt fin. Hvis denne positive trenden fortsetter så kan jeg kanskje trappe ned på morfinmedisinene mine etter hvert! DET er godt nytt! Min store drøm er å bli kvitt morfinen for godt, eller i det minste å kun ta tabletter ved akuttt behov. Det er en LANG vei igjen dit, men det er i hvert fall lyspunkter å spore! Museskritt er i hvert fall bevegelse i riktig retning!

Det er kombinasjonen av ny diett og sommervær som gjør at formen min akkurat nå ikke er så verst. Færre smerter og lavere medisindose gir litt mer overskudd. Dessverre spises dette overskuddet opp av sykt barn. Veslejenta har i syk, sånn av og på siden begynnelsen av mai, og har mistet minst fire uker med undervisning pga feber, ørebetennelse, halsbetennelse og nå til slutt sterke magesmerter. Det er vondt å se sitt eget barn være så slapt og ha så vondt. Vi har vært hos legen med henne, og etter tre runder fordelt på to dager, for å få tatt blodprøver i de tynne og rullende årene hennes, så fikk de endelig trukket ut tre glass med blod i dagtidlig. I går stakk de 7 ganger uten å lykkes med å få tak i en eneste dråpe, til tross for at sykepleierne på legekontoret er både tålmodige og dyktige. Heldigvis ble ikke Sigrid redd, og i dag gikk det som smurt! Takk Gud for Emla-krem.

Gutta er endelig ferdige med våronna, og vi hadde årets første grilling på verandaen i dag. Ungene skal snart i gang med ferie, og vi bestilte pass på onsdag. Det betyr at vi kan begynne å planlegge ferie, og kanskje kan reise en liten tur utenlands på slutten av ferien. Ellers blir det Norgesferie, her i Trøndelag, på Østlandet og kanskje en tur til Danmark eller Sverige. Det får bli litt på ungenes premisser. Jeg har et litt ambivalent forhold til sommerferie, siden jeg da har fullt opp med to unger i huset i to måneder, og hviletiden min blir betydelig forstyrra. Heldigvis er ungene flinke og forståelsesfulle, og så lenge de har hver sin skjerm så krangler de ikke heller. Dessuten så skal de på fotballskole i begynnelsen av ferien, så det blir nok veldig bra. 

Dette var en liten nattlig oppdatering, siden jeg dessverre sliter litt med nattesøvn. Men da kan man jo bruke den til noe fornuftig. Anbefaler den som har irritabel tarm å lese seg opp på LOW FODMAP, og jeg kan gjerne bidra med mine erfaringer. Jeg fikk for øvrig god hjelp av ernæringsfysiologen på St.Olavs. 

I neste uke så skal jeg til nevrologisk avdeling på Namsos, for oppfølging av migrenebehandlingen min. Den har jo fungert 100% med de nye Ajovy sprøytene som Rune setter i armen min en gang i måneden. Jeg har jo ikke migrene lenger. Og jeg håper virkelig at jeg slipper å ha en tre måneders pause for å bevise at medisinene virker. Som migrenepasient fra jeg var 7 år, så VET jeg at de nye medisinene har gitt meg et nytt liv! 

Håper dere alle får en flott sommerferie, slik som vi har planer om å legge til rette for! Stor klem fra Anne Marit – som legger ved et lite bilde fra da jeg og ungene dressa oss opp for å se på finalen i Eurovisjon Song Contest! Man får ikke mer moro enn man lager sjøl!  Så sørg for å lage moro i hverdagen, enten med kostymer, ei kake eller en uventet utflukt. Det er disse minnene som man husker i ettertid!