Denne helga har vi besøk av broren og nevøen min. Ungene var helt i himmelrik når besøket entret dørstokken, og støynivået har slått godt inn på richters skala både i går og i dag. Alle tre ville sove på samme rom, slik de gjør når vi er på Jevnaker, og siden Sverre har sovesofa på rommet sitt, så ordnet de opp selv.
Resultatet var at alle tre var i full sving klokka seks, for da våknet Sverre av ren fryd over at Adrian endelig hadde kommet på besøk. I to og en halv time prøvde vi voksne å late som vi ikke hørte småkrangling, nettbrett og høy stemning, før jeg ga dem i oppgave å smøre seg polarbrød med nugatti til frokost. Det holdt dem selvgående ei stund til. Men til slutt var jeg såpass lei av den høye lyden at jeg stod opp, fikk på dem uteklær og sendte dem ut døra for å ta for seg av all snøen som har kommet det siste døgnet.
Alle var godt fornøyd med løsningen. Både voksne og barn!
Sverre skulle i bursdag i turnhallen halv tolv, så da planla vi en bytur alle sammen. Rune fulgte Sverre, og vi fire andre dro på shopping på senteret. Andreas trengte storesøsters assistanse for å handle seg både sko og klær, og selv om ungene var ganske lei etter to butikker, ble humøret umiddelbart på topp med Cielos fantastiske is!
Til middag skal vi kose oss med ribbe! Skikkelig festmat, laget helt fra bunn.
Ribba har jeg saltet og pepret for et par dager siden, og den slengte jeg på to timers damp, mens ungene lekte ute i snøen.
Da vi dro til byen så skrudde jeg ned temperaturen til 75 grader, før jeg poppet svoren med grillen til slutt.
Oppskrift til 5 personer. (Jeg slumpet og laget en mindre bolle i dag)
Viltsalat fra Anne-Brit (min svigerinnes mamma)
1 kopp røde druer, delt i to
1 kopp grønne druer, delt i to
1 Brokkolidusk i små buketter
1/4 grønn paprika i små terninger
1 kopp stangselleri i biter
1/4 kopp baconterninger (eller valnøtter, som jeg brukte i stedet)
Dressing:
1 boks rømme (3 dl)
Samme mengde majones (jeg bruker mindre, fordi jeg ikke er så glad i majonessmaken)
Litt creme fraiche
1/4 kopp sukker (eller smak til etter egne preferanser)
Bland dressingen først, og ha i de andre ingrediensene. Voilà! Knallgod, frisk og veldig passende til alle kjøttretter!
Med hjemmelagede kjøttkaker, kokte poteter fra eget jorde, Anne-Brits brokkolisalat, skikkelig brun saus og surkål, så blir det ganefryd for hele gjengen!
Ha en fin helg!