I dag lager jeg mat.
I morgen skal vi ha feiring av ektemannens 40-årsdag. Det kommer ikke så veldig mange, bare noen og tjue, og det er jo ikke flere enn ett middels stort familieselskap hjemme på Hadeland.
Jeg lager koldtbord denne gangen. Det er jeg vokst opp med i alle selskaper. Jeg elsker det!
Alle får forsyne seg med det de selv liker. Ingen tilrettelegging for allergier eller ønsker, bare god mat, det meste laget fra bunnen av meg. Normalt sett ville det nok blitt servert sodd her i huset, siden det er det som er festmat i Trøndelag.
Da vi døpte barna våre så hadde vi sodd i den første dåpen og steik i den andre. I bryllupet vårt hadde vi steik til middag og sodd til nattmat. Denne gangen får soddet fri, og det blir Hadelandsk servering “all the way”.
Om jeg skal være litt ubeskjeden så må jeg si at jeg ikke er så verst til å lage mat. Jeg er veldig glad i tradisjonsmat, og det blir derfor et koldtbord som min mor og bestemor ville laget (med unntak av kabaret, som jeg aldri har hatt særlig sansen for). Men bortsett fra akkurat det, og hjemmebakt lefse, som jeg ikke har hatt ork til å lage, så blir det elgkarbonader (som i rettferdighetens navn, mannen stekte i går), spekemat, roastbeef med remulade, eggerøre, røkelaks, ostefat, potetsalat, waldorfsalat, salat og deilig brød fra bakeriet.
Til dessert blir det bær med krem og vaniljesaus.
Og til kaffen så har jeg fått slekt og venner til å bake med seg kaker, i tillegg til den pavlovaen og karamellpuddingene (med min kjære tante Karis oppskrift) jeg har laget.
Jeg gleder meg!! Jeg elsker å lage selskap og hygge for de jeg kjenner. Vi skal for første gang bruke damaskdukene vi fikk i bryllupsgave også. De er laget på Grinakervev, og er helt nydelige. Med glass fra Hadeland glassverk, så kunne nok gjennomføringen like gjerne vært heme på Jevnaker.
I dag gjelder det å porsjonere kreftene slik at jeg har overskudd igjen til i morra. Etter modell fra min egen datter og hennes selskap for ei drøy ukes tid siden, så skal jeg kommandere gjengen rundt meg, og i tillegg kommer superSøstra mi i kveld. Hun er fenomenal til å ta i et tak. Hun er oppdratt i samme ånd og hjem som meg selv, og vet akkurat hvordan det skal være. Det samme gjør min kjære forlover som også setter kursen over Dovre for å feire sammen med oss. Dreamteam der altså!